Energivenligweb

Guide til en energivenlig webløsning

Fylder webløsningen for meget og har siderne for meget "overhead" data, så finder du her et overblik over hvor du kan starte.

Analysér din webside

Hvis du ikke allerede har gjort det, så kan du benytte sidens analyseværktøj, til at se hvor meget en side fylder og hvor meget overhead data den har.

Bestil en sundhedsanalyse

Ønsker du en udspecificering af hvilke elementer der fylder på din websider, så kan du bestille en sundhedsanalyse. Analyse udspecificerer vægten på 5 af den websider, så du kan se hvor meget de fylder i data og hvor meget overhead data de har. Analysen vil være detaljeret i og se på flere elementer end du kan få via denne webløsnings beregner.

Ud over analysen af dine egne websider, så vil sundhedanalysen også indeholde en benchmarkanalyse, hvor din forside måles op med 5 andre sider, som du selv vælger.

Analysen udarbejdes og leveres af TypoConsult, som står bag Energivenligweb.dk. TypoConsult er et webbureau, som er specialiserede ud udvikling og implementering af energivenlige webløsninger.

Kontakt din leverandør

Fylder din webløsning for meget, så kan du også tage direkte kontakt med din leverandør. Det er i sidste ende dem, som skal involveres i optimeringen. I nogle tilfælde er det muligt at lave en nem optimering, og i andre tilfælde skal der en reimplementering til.

Dokumentation af en energivenlig webløsning

Er din webløsning optimeret, og ønsker du at kunne dokumetere dette til dine interessenter, så kan du få webløsningen certiticeret via Energivenligweb.dk. Læs mere om servicen her, hvor du kan få et link til en certifikat side, som du kan benytte på din egen CSR side.

Hvor meget må et website fylde?Energivenligweb

Der er ingen facitliste til hvor meget et website må fylde. Men jo mindre data den fylder, des mindre strøm vil den bruge. Nedenstående tal kan benyttes som vejledende.

Over 1 MB
For meget
Under 1 MB
Acceptabelt
Under 500 KB
Godt
Under 250 KB
Rigtig godt

Kilde: TypoConsult